Budai-hegység; Budakeszi Vadaspark és környéke

Könnyű séta, kisgyermekekkel is végigjárható

 

A helyszín sokféleképpen megközelíthető!

Autóval:

Budapest felől Budakeszire beérve, az első utcában kell jobbra befordulni, majd a Rehabilitációs Intézet előtt jobbra kanyarodva, követni az erdőben kanyargó betonutat. A vadaspark előtt kb. 200 méterrel van egy nagy rét, ahol nagyobb társasággal is el tudjuk tölteni az időt. Rönkasztalok, padok, valamint kiépített tűzrakó helyek könnyítik meg a táborozást. A rét egyik sarkában egy rönkvárat is találhatunk, a nagyobb gyerekek nagy örömére.

A Vadaspark mellett van egy kis tanyaszerű udvar, ahol háziállatokat lehet megnézni. Itt csap is van, lehet vizet szerezni, és ide nem kell belépőt venni.

A Vadasparkban évről-évre több a látnivaló, így akár másfél – két órát is eltölthetünk az állatok megfigyelésével, az „Állatijó bemutató” megtekintésével. Természetesen a kilátót sem szabad kihagyni! A részleteket lásd a vadaspark honlapján: http://www.vadaspark-budakeszi.hu/

Gyalog:

Legegyszerűbb a Moszkva-térről, 22-es busszal. A Korányi tüdőgondozónál kell leszállni, és jobbra begyalogolni a sárga kereszt turistajelzésen Ez alig másfél kilométeres séta.

Kicsit hosszabb gyaloglás, ha a 22-es buszról leszállunk a Szépjuhászné megállónál, és innen gyalogolunk át Budakeszire. Ez max. 2,5 km, persze lehet kerülő utakat is tenni. Ezekhez már szükség lesz egy turistatérképre is!


A nagy rét

A nagy rét


A nagy rét 2.

A nagy rét 2.


Rönkvár

A rönkvár


Tanyasi udvar

Tanyasi udvar


A vadaspark bejárata

A vadaspark bejárata


Benn a vadasparkban

Benn a vadasparkban